Start op efter ferien med Workfulness

Er du tilbage på jobbet efter ferien, med et ønske om at bevare freden og roen fra ferien så længe som muligt. Så sig farvel til multitasking og uafbrudt mobil brug og brug teknologi mere intelligent.

Forskning viser, at vi tjekker vores telefoner op til 150 gange om dagen, og efter hver afbrydelse, det tager op til 25 minutter at genvinde den fulde koncentration på en opgave. Multitasking og vores konstante “på” indstilling, er den perfekte opskrift til i virkeligheden ikke at få tingene gjort, vi bliver ineffektive af vores iver for at skabe mere effektivitet, det stresser os, hvilket gør os mere ineffektive, som igen skaber mere stress og dermed er der startet en ond cirkel det kan være svært at stoppe igen.

Sig farvel til stress med Workfulness. Sådan kommer du i gang!

Virker dette bekendt, er der god grund til at reflektere over dit eget mobil forbrug, og undersøge om der er sundere måder at blive mere effektiv på gennem smartere brug af digitale værktøjer.

En mulighed er at installere appen Quality Time som giver dig et overblik over hvor mange gange du tjekker din mobil, hvad du faktisk foretager dig i løbet af dagen på mobilen og hvor lang tid du bruger på det. Vær forberedt, det kan virkelig være en øjenåbner! Appen giver dig også værktøjer, der hjælper dig med at styre forbruget bedre, ved f.eks. at alarmere dig når du har været på Facebook i mere end 30 minutter.

Telenor har i samarbejde med hjerneforsker Katarina Gospic udviklet et træningsprogram kaldet Workfulness . Programmet sigter mod at undervise beslutningstagere og den enkelte medarbejder, hvordan man skaber en sund, digitalt arbejdsmiljø.

Her er fem hurtige tips til både ledere og medarbejdere til at komme i gang med Workfulness:

  1. Tal om, hvad det indebærer, at vi konstant er “på”. Bevidsthed kan inspirere til forandring.
  2. Opret politikker for mobilbrug og forklar, hvorfor de er vigtige at følge.
  3. Mobil-fri møder. Vis respekt for møde arrangøren eller personen der præsenterer noget, ved ikke at arbejde på din computer eller mobiltelefon under mødet.
  4. Sæt mobilen på lydløs som standard. Undgå mobilopkald i det åbne kontorlandskab, da dette uundgåeligt vil forstyrre andre.
  5. Indfør “fokustid” på kontoret. Afsæt et tidspunkt hver dag, hvor alle i afdelingen i fred kan arbejde med hver deres opgaver.

Ønsker du at høre mere om Workfulness programmet, kan du kontakte Martin Hjort på MHJO@telenor.dk