MDM giver HjulmandKaptain stor datasikkerhed på mobile enheder

Advokatfirmaet HjulmandKaptain har opgraderet datasikkerheden på mobile enheder med Mobile Device Management (MDM). Med Telenors MDM-løsning kan HjulmandKaptain låse medarbejdernes smartphone eller tablet, så den bliver ubrugelig, hvis den bliver væk eller stjålet. Det giver en høj grad af sikkerhed og mulighed for at beskytte personfølsomme oplysninger.

Høj datasikkerhed på mobile enheder og lettere administration med automatisk udrulning af apps og programmer til smartphones og tablets har fået advokatfirmaet HjulmandKaptain til at vælge en MDM-løsning fra Telenor som firmaets mobilløsning.

– I HjulmandKaptain ønsker vi at sikre, at vores data på mobile enheder ikke ender i de forkerte hænder, hvis en enhed bliver mistet eller stjålet. Det er hovedargumentet for, at vi har valgt en MDM-løsning, for med MDM kan vi låse enheden, så den bliver ubrugelig, hvis den falder i de forkerte hænder, fortæller IT-chef i HjulmandKaptain Annemarie Lystrøm.

HjulmandKaptain har gennem flere år haft Telenor som kommunikationspartner, og IT-chefen peger på, at den nye MDM-løsning, udover den øgede datasikkerhed, også sparer tid både for IT-afdelingen og for virksomhedens ansatte. Samtidigt har HjulmandKaptain med MDM-løsningen taget et vigtigt skridt, når det handler om at leve op til EU’s nye persondataforordning, GDPR, på mobile enheder. GDPR træder i kraft 25. maj 2018.

HjulmandKaptain er blandt Danmarks største advokatvirksomheder med 140 medarbejdere. Firmaets kunder omfatter et betydeligt antal erhvervsvirksomheder – lige fra industrikoncerner og børsnoterede selskaber til mellemstore og mindre virksomheder – ligesom HjulmandKaptain er rådgiver for kommuner, offentlige institutioner, fonde, foreninger og finansielle virksomheder.

MDM strømliner opsætning af mobile enheder
Med MDM-løsningen er det blevet lettere at styre opdateringer og medarbejdernes adgang til de rigtige IT-redskaber fra centralt hold, hvilket ikke er en uvæsentlig fordel, da HjulmandKaptain har medarbejdere på fem lokationer i Aalborg, Frederikshavn, Hjørring, Aarhus og Padborg.

Tidligere skulle HjulmandKaptains medarbejdere selv købe apps med deres eget Apple-id, og så efterfølgende få pengene refunderet hos firmaet.

– I dag kan vi med MDM rulle firmarelaterede apps ud fra centralt hold og betale med vores firmakonto hos Apple. Det sikrer, at medarbejderne har nem adgang til nødvendige apps, som de bruger i arbejdsøjemed. Når en medarbejder stopper hos os, kan de købte apps nemt flyttes til en anden eller en ny medarbejder, siger Annemarie Lystrøm.

Etiske overvejelser i forbindelse med MDM
MDM giver også muligheder for at styre hvilke apps og programmer, som medarbejderne kan benytte og tracke de enkelte enheder, hvis det ønskes. Her har HjulmandKaptain gjort sig etiske overvejelser og taget valg i forhold til MDM-løsningens funktioner.

– MDM giver mulighed for at GPS-tracke de tilknyttede enheder, men den funktion har vi slået fra, da vi ikke ønsker at ”overvåge” vores medarbejdere, siger Annemarie Lystrøm.

– Muligheden for at blokere apps og tilgang til bestemte programmer er heller ikke noget, vi benytter os af. I stedet bruger vi vores informationssikkerhedspolitik til at sikre en fornuftig adfærd og datasikkerhed på mobile enheder, siger Annemarie Lystrøm.

Løsningen giver HjulmandKaptain:

  • Stor datasikkerhed om personfølsomme oplysninger på mobile enheder
  • Lettere administration med automatisk udrulning af apps og programmer
  • Mulighed for at skræddersy IT-redskaberne på mobile enheder til den enkelte medarbejder
  • Mere effektiv og tidsbesparende håndtering af virksomhedens mobile enheder
  • Sikkerhed for at data på mistede/stjålne enheder ikke falder i forkerte hænder

 

MDM giver overblik og er brugervenligt
I dagligdagen har IT-koordinator hos HjulmandKaptain Margrethe Wilquin været ansvarlig for implementering af MDM-løsningen, og selvom det har været en opstartsfase med udfordringer, er hun begejstret for den nye løsning.

– Selve MDM-løsningen er meget brugervenlig. Den er let at finde ud af og nem at bruge i en travl hverdag, siger Margrethe Wilquin, der roser Telenors MDM-stab.

– Teamet bag MDM har været professionelle. De har hjulpet tidligt og sent og har altid været klar til at løse eventuelle udfordringer, siger Margrethe Wilquin.

IT-koordinatoren glæder sig over, at MDM-løsningen efterhånden er blevet rullet ud på stort set alle HjulmandKaptains mobile enheder.

– De store fordele ved MDM er den store datasikkerhed, hvis en enhed bliver stjålet eller mistet, samt at vi kan administrere og udrulle apps og programmer centralt fra IT-afdelingen. Det er smart, at vi ikke fysisk skal have fat i smartphonen eller tablet’en. Desuden giver MDM-løsningen også et godt overblik over vores mobile enheder. Et overblik vi tidligere havde i et regneark. Her er MDM meget smartere, siger Margrethe Wilquin.

MDM lukker sikkerhedsbrister nemt og hurtigt
Hun ser også et stort plus i, at MDM-løsningen ”tvinger” alle brugere til at have en skærmkode på deres mobile enheder, som skal skiftes efter et bestemt tidsinterval. Det sikrer stor mobilsikkerhed. MDM giver også mulighed for at opdatere operativsystemer centralt fra IT-afdelingen, så eventuelle sikkerhedsbrister kan lukkes nemt og hurtigt.

– Med MDM kan vi have en smartphone eller tablet klar til en ny medarbejder med det samme, og det virker professionelt, at de ikke først skal til at hente apps og programmer eller vente på, at vi i IT-afdelingen får gjort den mobile enhed klar manuelt, siger Margrethe Wilquin.

Stor datasikkerhed og lettere IT-administration
Selvom HjulmandKaptain ikke er helt i mål med at rulle MDM-løsningen ud på alle små 130 mobile enheder i virksomheden, så tøver IT-chef Annemarie Lystrøm ikke med at anbefale MDM-løsningen til virksomheder, der har datasikkerhed i fokus.

– Hos HjulmandKaptain kan vi anbefale en MDM-løsning, fordi den har givet os værdi på flere niveauer. Vi har fået stor datasikkerhed på vores mobile enheder, og så gør MDM det lettere at administrere og opdatere virksomhedens smartphones og tablets, siger Annemarie Lystrøm.

HjulmandKaptain kort fortalt
Advokatfirma
Afdelinger: Aalborg, Hjørring, Frederikshavn, Aarhus og Padborg
Ansatte: 140
Antal brugere af mobile enheder med MDM: 60
Antal mobile enheder: Cirka 120